info maine coon ras - maine coon cattery the allisons

menu
menu
Ga naar de inhoud

info maine coon ras

ras eigenschappen,
De Maine Coon is één van de meest populaire kattenrassen in Nederland. Het is een stoer uitziende halflangharige kat die in verschillende kleuren voorkomt. De Maine Coon staat erom bekend vriendelijk, speels en intelligent te zijn. Hij gaat graag naar buiten, ongeacht de weersomstandigheden.

Karakter,

Maine Coon-katten zijn erg mensgericht en aanhankelijk. Maine Coons zijn sociaal en vriendelijk voor soortgenoten, maar ook voor honden en kinderen. Ze spelen graag. Als ze dit doen, hoor je vaak een soort gekoer of gekraai.

Hoe slim is een Maine Coon?

Intelligent. Behalve de grootte en het lieve karakter, is intelligentie ook een kenmerk van de Maine Coon. Ze zijn zo slim dat ze te trainen zijn, waardoor ze kunstjes kunnen doen. Hun intelligentie houdt ook in dat ze altijd aandacht en uitdaging nodig hebben.

Waar op letten Maine Coon?

Maine Coons zijn grote katten en hebben veel ruimte nodig om te bewegen. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt in je huis voor een Maine Coon en dat je bereid bent om hem/haar voldoende beweging te geven. Maine Coons zijn sociale katten en hebben veel aandacht nodig.

Hoe oud kan een Maine Coon worden?
Factoren die de leeftijd bepalen

En heb je een Maine Coon? Dan kun je erop rekenen dat deze tussen de 10 en 13 jaar oud wordt. De maximale leeftijd van een kat is ook afhankelijk van hoeveel beweging ze krijgt, of ze goede genen heeft en of ze gezond eet.

Kun je een Maine Coon ook naar buiten laten?

Veel mensen denken dat een grote kat als de Maine Coon naar buiten moet, maar niks is minder waar. Als er binnen genoeg ruimte is, kan de kat zich hier prima vermaken.

Hoe zwaar mag een Maine Coon zijn?

Gewoonlijk wegen de mannetjes tussen de zes en acht kg en het vrouwtje tussen de vier en zes kg. Ze bereiken hun volledige grootte pas als ze drie tot vijf jaar oud zijn.

Zijn Maine Coons veel onderhoud?

Het is gemakkelijk om te denken dat Maine Coons vanwege hun formaat veel onderhoud vergen, maar dit is verre van waar . Het Maine Coon-kattenras heeft de reputatie een van de gemakkelijkste rassen ooit te zijn. Maine Coons houden van water, zodat ze zichzelf gemakkelijk schoon kunnen houden als ze vies worden tijdens het buiten spelen of het verkennen van uw achtertuin.

waar houden Maine Coons van?

De Maine Coon is altijd vriendelijk en goed gehumeurd en behoorlijk nieuwsgierig. Ze halen zo af en toe streken uit, denk daarbij aan het omgooien van spullen en het spelen met water. Papieren propjes en ander kattenspeelgoed is goed in trek bij dit kattenras.


Terug naar de inhoud